אבוקדו הוא עץ פרי סוב-טרופי ירוק-עד ממשפחת העריים, שמוצאו במרכז אמריקה ובדרום אמריקה. לישראל הוא הגיע רק בתחילת המאה ה-20. בישראל מגדלים זנים שונים של אבוקדו בהתאם לסוגי הקרקעות והאקלים באזורים השונים. האבוקדו נחשב כיום בישראל לפרי היצוא השני בחשיבותו אחרי ההדרים. מכיוון שישראל איננה ארץ המקור של עץ האבוקדו ולא כל המאביקים הטבעיים ישנם, קיימת חשיבות למיצוי פוטנציאל האבקה על ידי תגבור בדבורי הבומבוס בנוסף לדבורי הדבש ומאביקים אחרים.
האבקה
דבורות הבומבוס אינן אוגרות מזון, ולכן הן חייבות לשחר מזון כל יום מחדש. דבורת הבומבוס מושפעת פחות מדבורת הדבש בקור, בגשם ובעננות מוגברת. תנאים אלו לא יפריעו לדבורת הבומבוס בפעולתה, בעוד שדבורת הדבש לא תצא מהכוורת. הן מאביק מצטיין, כי הן מהירות מאוד (פי 4 יותר מהירות מדבורת הדבש), ולכן מבקרות הרבה יותר פרחים בכל זמן נתון. הן גדולות מאוד (פי שניים מדבורת הדבש) ושעירות יותר, כך שכל ביקור בפרח גורם להאבקה יעילה.
דבורת הבומבוס מסוגלת לנער את הפרח בעזרת מגנון "הרעדה" (Buzz pollination) מנגנון בו היא מתמחה וחיונית בגידולים מסוימים. דבורי בומבוס הוכחו כמשפרות את היבול והאיכות של אבוקדו האס כאשר משתמשים בהם בשילוב עם דבורי דבש.
מזיקים ומחלות
לביו-בי גישה מערכתית להדברה ביולוגית משולבת, תוך שימוש מספר אסטרטגיות כדי להשיג את התוצאה המיטבית. בנוסף לשחרור הדרגתי של חרקים מועילים ספציפיים למזיק, ביו-בי ממליצה למגדלים להשתמש בחומרי הדברה "רכים", שאינם פוגעים במועילים. אסטרטגיה זו מסייעת למגדלים לעבור משימוש בחומרי הדברה "קשים", המסוכנים לאדם ולסביבה ובעלי שאריתיות גבוהה. גישה זו נמצאה גם כמגדילה את תפוקת היבול הסחיר, וכתוצאה מכך, מגדילה את הרווחים.
עם ביו-בי, המגדלים יכולים לעמוד בתקינה המחמירה באירופה, ארה"ב, יפן ומדינות אחרות בנוגע ל-MRL (רמות שאריות מקסימליות), וכן בדרישות GLOBALGAP (תקן וולונטרי הנדרש על ידי רשתות סופרמרקטים רבות באירופה). גידול לפי פרוטוקולים של ביו-בי דורש שימוש מינימלי בחומרי הדברה. הצוות של ביו-בי עבר הכשרה מקיפה בשיטת IPM, ועובד ישירות עם מגדלים כדי לייצר תוכנית הדברה משולבת (IPM) מותאמת אישית. תוכנית מותאמת אישית מיושמת בהצלחה עם הפיקוח וההדרכה המתמשכים של ביו-בי.