זבוב המנהרות מזיקים כלל עולמיים של ירקות וגידולי-שדה ומספר רב של פרחים. קשה להבחין בין הבוגרים של המינים השונים; זבובים קטנים (באורך 2.5 מ"מ), שחורים עם נקודות צהובות על גב החזה בין הכנפיים. נקבות הזבוב עוקצות את שטח הפנים העליון של העלה באמצעות איבר ההטלה שלהן. נוזל הצמח שמשתחרר מנקודת העקיצה משמש להזנת הבוגרים. נוסף על כך בוחרת הנקבה הבוגרת בחלק מעקיצות ההזנה כאתרי הטלה של ביציה. נקבת הזבוב מטילה למעלה מ-100 ביצים משך חייה (כשבועיים עד שלושה בתנאים מיטביים).
לאחר כשבוע בוקעת הרימה את הביצה ומתחילה לנבור מנהרה בתוך רקמת העלה, בין האפידרמיס העליון לתחתון. גוון המנהרה לבן חיוור, הרימה מתפתחת משך כ- 10 ימים במהלכם עוברת שלוש דרגות התפתחות. במקביל להתפתחות הרימה גדלה גם המנהרה, מתרחבת ומתארכת. לאחר שהשלימה התפתחותה בעלה, מגיחה הרימה מתוך המנהרה ונופלת לקרקע שם היא מתגלמת בתוך חביונה מוגנת היטב. תקופת ההתגלמות אורכת כ-9 ימים נוספים בסיומם מגיח הזבוב הבוגר.
זבוב המנהרות מסוגל להתפתח ולהתרבות כל ימות השנה במיוחד בחממות מחוממות.
נזק
מרבית הנזק שמסב המנהרן נגרם על ידי הרימות הניזונות מהחומר צמחי שבין שכבות האפידרמיס ויוצרות מנהרות אופייניות. יש לציין כי בגידולים מסוימים, כמו גזר, עגבנייה וגרברה, מתפתחת תחלואה משמעותית הנגרמת כתוצאה מפטריית החלפת, המתפתחת במקומות שבהם פעלה רימת המנהרן. אף על פי שבדרך כלל הנזק הישיר, הנגרם לצמח מפעולות אלו, הוא מועט, השפעתו על איכות המוצר גדולה. מלבד נזקי המנהרות, דקירות ההזנה וההטלה על עלי פרחים או תבלינים המיועדים ליצוא, עלולים לפסול לשיווק את המוצר כולו. תבנית מנהרת ההאכלה ושכבת העלה הנכרה היא לרוב אבחנה טובה של המזיק האחראי.
זהו מזיק אלים במיוחד אשר ברמות אוכלוסייה גבוהות עלול להביא לידי הפחתה משמעותית בעוצמת הפוטוסינתזה בעלים ומכאן להתייבשותם ונשירתם.
ישנם אויבים טבעיים ספציפיים למינים שונים של זבוב המנהרות.
למידע נוסף פנה לסוכן שרות שדה של ביו-בי.